måndag, januari 16, 2006

Ingen elektrisk ål den här gången heller, uppenbarligen

Attans vad jag är bitter över att jag dröjde mig kvar efter okynnesätandet hos mina föräldrar nu när jag inser att detta inneburit att jag missat IDROTTSGALAN. Som jag tidigare nämnt så älskar jag nämligen den här typen av pinsamma spektakel. Människor som inte medvetet i första hand har sökt sig till det mediala rampljuset talar utan manus! Eller, ännu bättre; med ett inövat, klyschigt manus! Alla pratar jättekonstiga, helt obegripliga dialekter (och jag anser mig ändå ha ett relativt gott språköra)! Oglammiga människor misslyckas radikalt med att glamma upp sig! Ett artistutbud som ingen människa rimligen kan finna någon form av röd tråd i uppräder på scen till en oentusiastisk respons! Åh, det är så underbart piiiiiiiiiiinsamt. Men varför i helvete har inte Zlatan vunnit något ännu? Kan det bero på att bara idioter röstar? Och kan detta bero på, ähum, att enbart idioter engagerar sig i idrottsgalan?

3 kommentarer:

Lina sa...

OK, det DÄR är scary. Själv såg jag ju bara de sista 15 minuterna men det verkade vara precis lika "högklassigt" som brukligt. En fråga bara: vem fan är Tony Rickardsson? Och jag menar det inte ironiskt eller överlägset utan seriöst, vem fan ÄR Tony Rickardsson? Utövare av speedway är det enda jag har kunnat utläsa från Aftonbladet, vilket givetvis väcker den logiska följdfrågan; vad fan är speedway? Fredrik, jag förlitar mig på dig för lite konkret upplysning nu.

Lina sa...

Jag har researchat runt lite (ja, jag har för mycket fritid) och funnit att speedway (vad det nu är) typ endast praktiseras i Sverige och max 3 länder till. Alltså, om framgångar i en sport ska räknas måste den ju praktiseras i stora delar av världen så att det blir lite hyfsad konkurrens att bita i, man kan ju inte skryta med framgångar om sporten enbart utövas i Sverige och ett par länder till - se genomgående skittråkiga exempel såsom innebandy, handboll och skidskytte (jag känner mig lite lätt illa till mods varje gång det basuneras ut att Sverige har tagit hem någon ärofylld titel i innebandy - det beror ju ENBART på att svenskar är de enda som har tillräckligt dåligt omdöme för att ägna sig åt denna "sport").

Lina sa...

Gjorde inte systrarna Kallur reklam för gröt? Det är faktiskt i så fall EXTREMT osexigt, charmig dialekt eller ej. Fast iofs, all reklam med "idrottsstjärnor" är väl ganska jävla oporrig (undantaget givetvis Kim Källströms Sibyllareklam där han förklarar hur mycket han uppskattar en rejäl "Bamse med mos").

Och jag vet fortfarande inte vad speedway är men jag känner instinktivt att jag nog avskyr det.