fredag, oktober 28, 2005

Skooooor

I slutet på oktober fick jag lön för både september och oktober. Det kändes fint då, men aningen mindre stimulerande i slutet på den här månaden när allt som trillade in på mitt konto var pengar från lite ströjobb här och där (lägg här dessutom till vetskapen om att utbetalningen nästa månad inte kommer att vara mycket större den). För pengarna jag fick för några dagar sedan skulle dessutom 1. en fet jävla Trygg-Hansa-räkning betalas och 2. ett busskort för 850 kronor inköpas så att jag kan åka till och från det nya jobbet i månaden som kommer och därmed få ut lite cash i december åtminstone. Med andra ord, jag är inte så jävla tät. Jag borde spara.

Med denna bittra bakgrundsinformation i åtanke kan det tyckas som ett inte helt vettigt beslut att jag köpte inte ett utan två par skor under hänget/shoppingen i Lund idag. Inget av paren var dessutom 1. varmt 2. rustikt och gångvänligt 3. skaftförsett 4. fodrat eller 5. anpassat för det karga svenska vinterklimatet (=slask och pissblåst). Däremot var de båda snygga, satt som en smäck och var (faktiskt!) riktigt billiga (jämfört med andra skor då, inte jämfört med saldot på mitt konto). Så här ser de ut när de på ett classy sätt matchas med mina halvslitna Åhlénsstrumpor:

Image hosted by Photobucket.com
My preciousssssss

Och dilemmat är givetvis: jag vet att jag borde lämna tillbaka åtminstone ett par. Jag vet att jag är oekonomisk och att detta inte är försvarbart. Jag vet att om jag borde lägga pengar på skor så borde jag säkert lägga dem på några som är fula och tråkiga men varma. Jag vet så mycket. Men jag vill så lite (detta trots att Carro, som vanligen är min voice of reason, skickade mig ett kort och koncist sms som löd "affären stänger klockan sex. Du vet vad du måste göra."). Dock har jag benat upp ett par halvlyckade alternativ:

1. Lämna tillbaka de bruna skorna. De var trots allt dyrast och påminner om ett par skor jag redan har.
2. Ringa mamma och fråga om hon vill ge mig det ena paret skor i för tidig julklapp.
3. Förtränga saldot på kontot.
4. Inte köpa mer smink den här månaden, så går det kanske jämnt ut i slutändan (ja, jag köpte smink också idag, jag är en dålig, DÅLIG människa).
5. Behålla båda skorna men låta spara pengar-piskan vina över ryggen hela den här helgen (inga förlustelser eller kostsamma resor till Coop Forum som planerat, utan enbart kostnadsfria aktiviteter typ se på TV och skriva menlösa blogginlägg samt havregrynsgröt/snabbmakaroner till varje mål). Borde också gå jämnt ut. Typ.

Alternativ ett känns inget vidare. Alternativ två ska verkligen undvikas in i det längsta. Alternativ tre är lockande men kommer obönhörligen att slå tillbaka på mig när månaden närmar sig sitt slut. Alternativ fyra låter förvisso vettigt men om min förmåga till självbehärskning ska fortsätta ligga på den här nivån kanske jag inte ska inbilla mig för mycket. Återstår gör alltså alternativ fem. Snabbmakaroner och och Folktoppen ikväll, med andra ord. Ska bli underbart.

2 kommentarer:

Britta sa...

Jag tycker att de bruna var snyggare, men de liknar faktiskt de där andra la upp på bild tidigare. Fast vafan - man kan aldrig ha för många skor. i say - buy 'em both! Vem behöver äta?

Lina sa...

De påminner lite om dem (och om ett annat par jag har, fast de har inte kilklack så då är det ju a world of difference, ähum), men de är ljusare och har lägre klack och är därför åtminstone lite annorlunda (jag försöker inte ALLS övertala mig själv här).

Och jag har inte lämnat tillbaka något av paren. Såklart.