onsdag, juli 19, 2006

Saker jag tagit mig för mig idag och som tyvärr tyder på en viss osundhet:

1. Lyssnat på en akustisk version av min gamla högstadiefavoritlåt "Big Gay Heart" med Lemonheads och blivit lite rörd och gråtmild (Evan Dando: "I don't need you to suck my dick or to help me feel good about myself!" Lina: "Aaaaaaaeee det är så fiiiiint").

2. Dragit på mig en jävla mördarförkylning inklusive den obligatoriska öroninflammationen (jag har en känsla av att inga andra människor över 7 år någonsin får öroninflammationer med undantag av mig som får det åtminstone fem gånger per år)med tillhörande dövhet.

3. Inhandlat en tantblus, som betalades med de sista hopskrapade resterna av min lön. Chansen att tyget andas i den trettiogradiga värmen kan väl uppskattas vara ungefär noll. Och nej, jag vet inte vad eller hur jag ska kunna äta fram till den 27:de.

4. Grubblat över vilken högkvalitativ litteratur jag ska välja att läsa under den kommande semestern. Funderar lätt på Grottbjörnens folk-serien, bara för gamla tiders skull (jag brukade läsa hela serien plus Anne Rice vampyrkrönika varje sommar back in the day of min sorg- och arbetslösa ungdom. Åh, vem kan väl glömma de magiska sommardagar då man låg på den soldränkta stranden och högljutt citerade scenen där Ayla och Jondalar pilskar upp sig genom att bevittna en parningsakt mellan två mammutar för sin muntert skrattande kamrat samt ett antal förskräckta barnfamiljer?). Jag menar, jag har ju faktiskt inte läst den avslutande boken i serien än och den lär ju vara ett mästerverk. Borde jag kanske starta en poll här?

5. Börjat skriva saker på Internet när jag sannolikt har typ 40 graders feber och är nerknarkad på medicin. Jag ska sluta nu.

3 kommentarer:

josefin sa...

åh, ett fellow öronbarn! jag med, lina. vaknade imorse med ont i halsen och nu bara väntar jag på att det ska sprida sig. vore ju så jävla lagom med öroninflammation på lördag när jag ska sitta i tantolunden med anna och lyssna på thåström.

Maggie sa...

exakt den låten lyssnade jag på häromveckan och exakt den textraden sjöng jag med i lite extra högt - jag var ju ganska kär i evan dando back in the day.

och jag har aldrig läst grottbjörnens folk! det är ganska onormalt av mig. alla virginia andrews-böckerna, dock. flera gånger.

Lina sa...

Åh, var vi inte alla lite kära i Evan Dando när det begav sig? I de gamla Lemonheadsvideorna där han hade pagefrisyr och dansade glatt (och var tillsammans med Juliana Hatfield!) var han ju sjukt het, men sedan gick det fan snabbt utför (för mig försvann mycket av hans attraktionskraft när han omnämndes som en "alterna-hunk" i Veckorevyn, vill jag minnas).

Och jag vet inte om jag skulle rekommendera att ge sig i kast med Grottbjörnens folk för första gången såhär i vuxen ålder...de passar nog bäst innan man själv invigts i vuxenlivets mysterier, har jag en känsla av. Viriginia Andrews har jag däremot aldrig läst något av, eftersom hon inte fanns på det lokala bibliotekt och jag alltid har varit för snål för att köpa mina egna böcker...det känns lite som att jag kanske har missat något.