fredag, juni 03, 2005

Öppet brev till alla studenter som åkt förbi i tutande bilar under de senaste dagarna

OK, du är glad över att slippa gå på gymnasiet längre.

Det är givetvis fullt förståeligt.

Men, och lyssna noga nu:

INGEN mer än du själv bryr sig om att du genomfört den oerhörda prestation som en studentexamen innebär. Detta innebär att INGEN utomstående mer än de närmast sörjande glädjs med dig, speciellt inte de som bor på stadens i särklass mest trafikerade gata och är sugna på att ha balkongdörren öppen. Det är hårt och kanske lite jobbigt att ta in, men jag lovar, det kommer att ta uppskattningsvis två dagar innan även du förstår vilket överskattat spektakel studenten är (och vänta bara tills det gått ca 9 år, då kommer du att tänka tillbaka på dina tacky vita lacksandaletter med 15 cm platåklack som hade passat bra mycket bättre på en sliten strippa och ditt generösa intag av så kallad "jordgubbschampagne" à 25 danska kronor flaskan och känna skammen...eh, ursäkta, nu blev jag kanske lite väl personlig).

Följaktligen; INGEN tycker att det är charmigt att höra din jävla veteranbil/traktor/hölass tuta när du åker genom staden.

SLÄPP TUTAN, lägg ifrån dig visselpipan, vet hut och håll tyst, och om du har svårt att kuva din bottenlösa glädje så kan du ju alltid tänka på hur kön på arbetsförmedlingen kommer att se ut när du stiger in där på måndag förmiddag.

Tack.

Och dessutom, helvit outfit signalerar inte "somrigt" eller "fräscht", utan enbart "vårdpersonal".

Take it from me, jag är vuxen och vis.

Inga kommentarer: