måndag, januari 16, 2006

Ingen elektrisk ål den här gången heller, uppenbarligen

Attans vad jag är bitter över att jag dröjde mig kvar efter okynnesätandet hos mina föräldrar nu när jag inser att detta inneburit att jag missat IDROTTSGALAN. Som jag tidigare nämnt så älskar jag nämligen den här typen av pinsamma spektakel. Människor som inte medvetet i första hand har sökt sig till det mediala rampljuset talar utan manus! Eller, ännu bättre; med ett inövat, klyschigt manus! Alla pratar jättekonstiga, helt obegripliga dialekter (och jag anser mig ändå ha ett relativt gott språköra)! Oglammiga människor misslyckas radikalt med att glamma upp sig! Ett artistutbud som ingen människa rimligen kan finna någon form av röd tråd i uppräder på scen till en oentusiastisk respons! Åh, det är så underbart piiiiiiiiiiinsamt. Men varför i helvete har inte Zlatan vunnit något ännu? Kan det bero på att bara idioter röstar? Och kan detta bero på, ähum, att enbart idioter engagerar sig i idrottsgalan?

7 kommentarer:

Djävulsankan sa...

En tjej på jobbet (som iofs är lite konstig) tyckte att idrottsgalan var HELT FANTASTISK... PÅ RIKTIGT... jag försökte förklara att det är sjukt pinsamt på alla sätt och hon förstod inte alls vad jag menade... hm...

Lina sa...

OK, det DÄR är scary. Själv såg jag ju bara de sista 15 minuterna men det verkade vara precis lika "högklassigt" som brukligt. En fråga bara: vem fan är Tony Rickardsson? Och jag menar det inte ironiskt eller överlägset utan seriöst, vem fan ÄR Tony Rickardsson? Utövare av speedway är det enda jag har kunnat utläsa från Aftonbladet, vilket givetvis väcker den logiska följdfrågan; vad fan är speedway? Fredrik, jag förlitar mig på dig för lite konkret upplysning nu.

Fi sa...

Eh, jag vet ungefär lika mycket om Tony som du. Vet att Robert Gustafsson brukar imitera honom varje år på Idrottsgalan (skämt av typen "jag är inte bitter för att jag varit nominerad 27 gånger och aldrig vunnit"). Han har sjukt ful dala-dialekt, så där stämmer din observation perfekt.

Vad gäller speedway så är det någon sorts motorsport med små töntiga motorcyklar. Motorsport är i mina ögon INTE klassad som en "riktig sport" utan mer som en fjantig hobby.

Jag är övertygad om att min käre fästman har mer information att erbjuda.

Lina sa...

Jag har researchat runt lite (ja, jag har för mycket fritid) och funnit att speedway (vad det nu är) typ endast praktiseras i Sverige och max 3 länder till. Alltså, om framgångar i en sport ska räknas måste den ju praktiseras i stora delar av världen så att det blir lite hyfsad konkurrens att bita i, man kan ju inte skryta med framgångar om sporten enbart utövas i Sverige och ett par länder till - se genomgående skittråkiga exempel såsom innebandy, handboll och skidskytte (jag känner mig lite lätt illa till mods varje gång det basuneras ut att Sverige har tagit hem någon ärofylld titel i innebandy - det beror ju ENBART på att svenskar är de enda som har tillräckligt dåligt omdöme för att ägna sig åt denna "sport").

Djävulsankan sa...

speedway är väl inte världens största sport nej. Tony har tagit VM-guld sex gånger och det är väl därför folk tycker han är så himla bra. Tydligen har ingen (ller möjligtvis en) lyckats med det förut. Jag tycker snarare det är ett tecken på hur liten sporten är än hur duktig Tony är. Det som är bra med att han är där varje år är ju att Robet Gustafsson får driva med honom. Tänk att daladialekt kan både vara så fruktansvärt ful (läs Tony och typ Gunde Svan) och på samma gång jävligt porrig (läs typ friidrottstvillingarna Kallur). Det är fascinerande.

Lina sa...

Gjorde inte systrarna Kallur reklam för gröt? Det är faktiskt i så fall EXTREMT osexigt, charmig dialekt eller ej. Fast iofs, all reklam med "idrottsstjärnor" är väl ganska jävla oporrig (undantaget givetvis Kim Källströms Sibyllareklam där han förklarar hur mycket han uppskattar en rejäl "Bamse med mos").

Och jag vet fortfarande inte vad speedway är men jag känner instinktivt att jag nog avskyr det.

Djävulsankan sa...

Jag är som du kanske vet EXTREMT sportintresserad men det skall mycket till för att jag ska kolla på speedway, det säger rätt mycket! Det skulle vara om jag är riktigt bakis och komar på soffan och slår på TVn. Typ som formel 1. Fördelen med speedway är att de kör fyra varv och inte 13784784 varv som i formel 1. Tycker f ö att du borde dyka upp på msn oftare :)