söndag, januari 22, 2006

Min smutsiga byk tvättas offentligt än en gång

Ett inlägg hos min favvoblogg Skräphögen påminde mig häromdagen om de gamla goda tiderna då man fördrev typ varje eftermiddag med att fylla i menlösa tester (gärna om sin favoritmat eller om huruvida man "sovit ensam i sin säng i natt") på det klassiska communityt Skunk. Jag kan sakna det ibland, nu när jag flyttat över min kreativa verksamhet (host) till det något mognare bloggforumet, där folk överlag har en snittålder som inte är cirka 10 år under min egen och där gemene man verkar brottas med problem av typen "vart ska årets charterresa gå? Det måste ju vara ett ställe som har Bamseklubben för minstingen!" (förutom då de som snarare funderar på varför de inte är lika stylish som de stiliga damerna och sunda förebilderna Nicole Richie eller Jessica Simpson, men låt oss lämna detta för tillfället) snarare än typisk skunkproblematik av typen "fan, min mamma säger att jag inte får pierca mig förrän jag är 18". Därför tänkte jag nu förena det bästa av två världar genom att fräckt stjäla Skräphögen-Johannas test, och även passa på att outa vissa pinsamheter ur min stolta (?) MP3-samling. Ha gärna ett milt överseende.

Öppna itunes eller liknande program. Gå till låtbiblioteket och svara, hur pinsamt det än må vara.

Hur många låtar?: Bara 893, jag har just haft en rejäl utrensning där bland annat de där låtarna som gör att man känner sig tvungen att sänka volymen av ren skam om de skulle komma upp på shuffle när man sitter på stadsbussen har fått stryka med.

Sortera låt efter titel:
Första låten: '97 Bonnie and Clyde - Tori Amos
Sista låten: Åk dit - Timbuktu

Sortera efter tid:
Kortaste låt: The Spam Song från den
tidigare nämnda höjdarplattan Monty Python Sings
Längsta låten: The Asphalt World - Suede

Sortera efter album:
Första låten: Is this love - Whitesnake (min Power Ballads-samling är INTE ATT LEKA MED)
Sista låten: I love the unknown - Clem Snide

Sortera efter artist:
Första låten: Jag är både glad och stolt över att kunna erkänna att det är den gamla, i vissa kretsar kanske sorgligt bortglömda, hiten Baby give me what you got med den gamle Five-medlemmen Abs. Det var min favoritlåt under stora delar av 2002.
Sista låten: Perfect Gentleman med Wyclef, en av mina favoritlåtar under stora delar av typ...2000? Jag och Frida komponerade även en svensk, alternativ text till den som genererade flera pinsamma framföranden av textraden "ringde min mamma sa jag hänger med en strippa YO!" inne på klassiska Kebabhouse framåt tresnåret. Fina tider.

De fem mest spelade låtarna:
Push the button - Sugababes
Here you come again - Dolly Parton
Advice to the graduate - Silver Jews
Hurt - Johnny Cash
Lizzie - Ben Kweller

Första låten som kommer upp på Shuffle: Glendora - Rilo Kiley

Sök ...
"sex", hur många låtar kom upp? 16 (så går det om man har hela ungdomsnostalgiskivan Casual Sex in the Cineplex med Sultans of Ping FC i ipoden. Fortfarande. År 2006.)
"love", hur många låtar kom upp? 73
"death", hur många låtar kom upp? 0 (jag är inte goth, goddamnit!)
"you", hur många låtar kom upp? 124
"chewbacca", hur många låtar kom upp? lite överraskande inte en enda, och jag som lagt ner så mycket tid och energi på att samla ihop Weird Al Yankovichs Star Wars-låtar...

8 kommentarer:

Anna sa...

ja darn...skunk, det var verklige länge sedan. Det måste vara vuxenpoäng som bara den att ha en egen blogg istället...hmmm, men nu blev jag sugen på att fylla i den med, för gamla tiders skull liksom.

Johanna sa...

Hahaha, alltså jag DÖR! Jag har också gjort en egen version av Perfect gentleman, men i bondeversion. Dedikerad till min dåvarande pojkvän, som kom från.. ja, han kom inte från Stockholm.

Vår version, (obs! skapad på fyllan, känns viktigt att påpeka):
"Just cause he plöjs the åker,
it don't make him a joker.
Jonas put your träshoes o-o-on
we're going to the lada,
We're gonna elope
to Södra Utmarken (ja stället i Ängelholm)
called up my mom i said i'm in love with a bonde YO"


Det är ju inte klokt vad saker blir roliga när man har gått på sponken.

Josefin sa...

haha Lina du klarade dig MYCKET bättre än jag, det kan jag lugnt meddela. jag hejar också på Jay!

Lina sa...

Anna: Det var inte SÅ länge sedan jag hängde på skunk senast, måste jag erkänna med skammens röda rosor blossande på kinderna.

Johanna: Södra Utmarken? HAHAHAHAHAHA. Vår version var mer en direktöversättning och framfördes alltid på bräkigaste tänkbara Eslövsskånska. och givetvis gör alkohol under för den här typen av kreativa utsvävningar (i synnerhet om de innefattar ett visst mått av osmaklighet och/eller personangrepp).

Josefin: Alltså, nu när Austin är ute så MÅSTE Jay sopa banan med de tradiga brudarna i allmänhet och det jäkla skabbet Wendy i synnerhet. Gud vad jag sympatiserade med hans snorkiga kommentarer när hon OFÖRTJÄNT kom inglidande i det lilla backstagerummet.

Johanna sa...

Jag vet vem som vinner! För jag har cirka noll karaktär och blev så deppig när Austin åkte ut att jag var tvungen att kolla.

josefin sa...

it better not be den där jäkla Wendy! alltså - var det finalavsnittet idag? säg att det inte var det! jag jobbar, jag missade det!

Lina sa...

Nej, det var "Deltagarna återförenas i studion för att minnas tiden som gått". Ett ovanligt händelserikt sådant avsnitt faktiskt; bland annat hade Austin ett mycket snazzy rött läppstift, Vanessa var sjukt bitter och stormade ut ur studion utan att ta ett enda uns av värdighet med sig och Jay sa det alla tänkte när han frågade äckliga äckliga Wendy "Do you not have a soul?". Jag älskar Jay så mycket. Han måste vinna.

josefin sa...

phew. är det då final ikväll? måste försöka vika sista timmen på jobbet åt det i så fall.