söndag, februari 26, 2006

H-O-C-K-E-Y HOCKEY HOCKEY HOCKEY (och så vidare)

Nu ska jag åka och storhandla och eftersom hela svenska folket sitter hemma och kollar på ishockey kommer jag att kunna strosa runt i godan ro utan att bli störd av jobbiga människor. Jag känner mig sjukt nöjd.

Faktum är att jag försökte uppbringa ett litet hockeyintresse inför dagens final, men försöket misslyckades och jag står kvar vid min ståndpunkt att man måste vara skeptisk mot sporter som i princip bara utövas i forna östblocket-länder ute på tundran (se även exemplet "innebandy"). Lisa försökte även få mig att ändra ståndpunkt häromdagen genom att sms:a om en hockeyspelares påstådda snygghet men jag glömde svara och gör det således här istället: Nej, Lisa. Jag googlade lite och det var faktiskt kraftig Möllantomte-varning där.

Fy vad tråkig melodifestivalen var igår förresten. För att slå in en redan vidöppen dörr: ALL JÄVLA NYCIRKUS MÅSTE DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. Utplånas från jordens yta. Omgående. Det skär i mig bara jag tänker på att det någonstans därute finns någon som tycker att det är spännande, artsy och nyskapande att låtsas hälla en guldfisk från en TV-apparat till en annan. Jag säger som kärringarna som skriver upprörda insändare till lokaltidningens insändarsidor efter att ha hört Grynet säga "skit" på bästa sändningstid: Är det till det här våra licenspengar går?

Musiken var också föga upphetsande, likaså artisternas outfits. Det enda som var lite anmärkningsvärt var väl följande:
1. Barbados-Magnus "nya, lite mer heterosexuella look" (åtminstone skulle den vara det enligt Aftonbladet/Expressen, dessa outgrundliga källor till visdom). Anade jag en viss snörpighet från Pekka Haino när han konstaterade att "bort med tassarna körtjejer, Magnus är redan gift"? Jag KAN i och för sig ha inbillat mig. I övrigt föredrar jag personligen vallmoröd sparkdräkt framför dressad kostym, det är ju trots allt melodifestival.
2. Kicki Danielsson hade anammat den glada devisen "visst kan man klä sig lite RAFFIGT även om man är tjock" och iklätt sig den obligatoriska tjock-och-raffig-outfiten glittrigt tält. Som tjock och mestadels jävligt oraffig måste jag faktiskt surt muttra att jag hatar synsättet tjock+raffig=glittrigt tält, men each to their own, och det var ju i alla fall en förbättring i jämförelse med det ribbade läderstället hon och Lotta och "jag-gjorde-badonkadonkdansen-med-Wyclef-på-Allsång-på-Skansen"-Bettan sportade för något år sedan (mina synpunkter när det gäller skinnbyxor drog jag ju förra veckan, så jag låter bli att ta upp dem igen).
3. Östen med resten (samtliga medlemmar) såg ut precis som han den där killen med polisongerna i Moneybrothers band.
4. Var det inte lite obehagligt att killen som framförde delfinalens numera obligatoriska inslag "skojigt bidrag riktat till barnen där hela familjen kan sjunga med" var typ naken på scen?
5. Var det FUNKY Dan som hade skrivit barnlåten (med den nakna killen)? Funky Dan som i VÄRLDENS BÄSTA DOKUSÅPA Wannabe? Funky Dan som i den givna fixstjärnan i Tribal Ink? Funky Dan som var med på Fråga Olle och författade en kontaktannons på rim som löd "Ring till mig så jag slipper dra en runky! Vänliga hälsningar från Funky"? Hoppas hoppas hoppas det, jag unnar alla som var med i Wannabe en fet royaltycheck från en förmodad kommande medverkan på Hitz for Kidz. Som sagt, världens bästa dokusåpa. Någonsin.

Nu har hockeyn börjat och Sverige är dött. Inga bilar hörs på gatorna, ingenting. Dags för mig att bege mig ut, med andra ord.

UPPDATERING: Fan, det var inte alls så folktomt som jag hade hoppats inne på ICA Malmborgs. Snarare var det tjockt med tanter med skrikiga barn. Damn. Dock stor humor att observera den svettiga mannen med wap-telefon och handsfreelurar som stod och följde ishockeymatchen och stampade irriterat utanför Lindex medan frugan förmodligen tog god tid på sig i provrummet.

Och jag såg faktiskt lite i slutet på hockeymatchen, jag förstod att det var spännande när jag hörde ett odefinierbart bröl leta sig genom väggen från grannen. Dock har jag lite svårt att känna mig gripen och engagerad eftersom jag inte ens lyckas avgöra när det blir mål, men det är ju i alla fall lite kul att se vuxna finska män gråta på läktaren (usch, jag är så elak). Och ropade den ena engagerade kommentatorn "PUSS!" vid ett avgörande moment i slutet eller var det bara som jag inbillade mig?

11 kommentarer:

Fi sa...

Hahaha, även jag har varit ute och handlat, och det vanligtvis så söndagsöverfulla Willys ekade i princip tomt. inga köer, ingen trängsel. Jag kände mig SJUKT nöjd! Hockey är kanske inte så dumt i alla fall.

För övrigt håller jag med alla dina iakttagelser om Melodifestivalen. Det är nästan så att jag vill säga "Andreas Johnsons kajal, kom tillbaka. Allt är förlåtet!"

Sen undrar jag också varför alla hockeyspelare måste ha skägg och fula smeknamn i stil med "Sudden", "Pebben" och "Foppa"?

josefin sa...

ATT det var tråkigt igår! det här är andra veckan i rad jag kommer på mig själv med att börja med något annat framför tv:n. jag ger mig faan på att det inte är en enda bra låt med över huvud taget i år bara för att jag ska få se finalen i globen. och jag ger mig FAAN på att pausunderhållningen blir nycirkus. suck.

Lina sa...

Jag funderade också på det där med svenska hockeykillars glesa råttfärgade skägg (som jag observerade när jag tittade på prisutelningen, jag erkänner...). Jag gissar på att det är samma anledning bakom detta som bakom smeknamnen, det vill säga det sorgliga faktum att slutet manligt umgänge ofta resulterar i tveksam estetik. Fast om jag hade blivit döpt till KENNY JÖNSSON hade fan jag också velat ha ett smeknamn.

Och Josefin, misströsta inte! Än återstår ju...eh...eh...eh...Patrik Isaksson? Günther and the sunshine girls?

Kapple sa...

jag blev rörd när pojkarna sjöng nationalsången...blåslagna och utan tänder...! GULLIGT!

Fi sa...

Men om det är "slutet manligt umgänge" som orsakar den skabbiga looken etc, hur kommer det sig då att fotbollsspelare ofta är överstylade och "hippa". Har det slagit över åt andra håller då kanske?

Om jag får två söner ska de självklart heta Kenny och Jörgen - de två vackraste mansnamnen på jorden. Hahaha.

Lisa sa...

Zäta är visst het. Och målvakten! Men jag har kanske en förkärlek för möllantroll, since jag bor där ;)

henrik sa...

Zäta het?
http://www.zetterbergfan.com/images/Img63.jpg

henrik sa...

den här var också fin..
http://www.zetterbergfan.com/images/Img71.gif

Lina sa...

Hahahahahahaha.

Och vad gör hunden på isen???

Lisa sa...

Hm...

humla sa...

bara satt och sökte på hans namn på google och fann bara en massa otyckande överallt. så ser man det där lilla uppmuntrande om funky och man blir glad (om du nu förvisso inte var ironisk. det borde han få läsa.