söndag, mars 26, 2006

Smink smink smink smink

Jag har tråkigt och sitter här och väntar på att min tvättid ska sätta igång (det är alltså nu som jag betalar det bittra priset för min lathet förra söndagen) medan jag lyssnar på det ljuva ljudet av grannens renoveringsprojekt (allvarligt talat, hur många gånger kan man borra i en vägg innan den typ faller samman? Men nu ska jag inte hålla på och vara surmulen och klaga bara för att den bittra sanningen är att jag djupt in i själen alltid kommer att vara en bortskämd medelklassunge som växt upp i hus och därför inte klarar av att höra ljud som kommer från andra människor utan att bli irriterad....men SERIÖST, väggen lär se ut som insidan av ett Milky Way vid det här laget) och jag tänkte i alla fall att det här är en utmärkt stund för att prata lite om SMINK. Den här listan över favoritprodukter har jag stulit från Lipgloss Bitch:

Rengöring: Philosophy Purity made simple.
Ansiktsvatten: Använder inte. Köpte en från Dr Hauschka men den luktade äckligt och åkte i soporna, så nu kör jag au naturel.
Ansiktsskrubb: Clinique Exfoliating Scrub - den är the shit och jag tänker aldrig byta någonsin. Den skrubbar som fan och efteråt känns hela ansiktet helt lent och fräscht samt liksom kallt och rent - och ALLA produkter som efterlämnar en "tingling sensation" får alltid feta pluspoäng i min bok.
Ögonmakeup remover: Body Shops. Den är sådär. Förslag på bra alternativ mottages tacksamt (jag vill helst ha något som inte är flottigt och oljigt men ändå tar bort vattenfast, existerar det ens?).
Dagkräm: Philosophy Hope in a Jar.
Färgad dagkräm: Äger ingen, den från i somras lär ha blivit hyfsat sur och läskig vid det här laget. Planen är att införskaffa Smashbox färgade primer vid nästa Köpenhamnsbesök och sedan alltid ha perfekt hy utan att behöva varken foundation eller concealer. Det kommer säkert att gå bra...
Ögonkräm: Estee Lauder Idealist Refinishing Eye Serum. Eller Body Shops med fläder. Eller EyeCon från Benefit...för att vara någon som inte är riktigt övertygad om att ögonkrämer egentligen gör någon större nytta har jag onekligen köpt på mig en del.
Allroundkräm: Finns det överhuvudtaget någon annan "allroundkräm" än Eight Hour? Klövervaselin? Idominsalva? Jag tänker dock inte välja den sistnämnda eftersom den ger mig högst obehagliga associationer till när man var liten och hade feber och ens mamma ville att man skulle ta tempen och...eeeeeeugh eugh eugh eugh.
Foundation: Clinique Superbalanced.
Concealer: Den med tre färger i en burk så man själv får mixa och matcha från Make Up Store. Den är bra men burken jag har börjar nog bli lite gross, tiden den varit i min ägo kan numera räknas i år. År i plural.
Löst puder: Nix.
Fast puder: Isadora, kanske inte så transparent som man hade önskat men det funkar om det används med en viss försiktighet.
Rouge: Från Stila, det som ingår i den här paletten:

Image hosting by Photobucket
Ett nytt skulle dock vara på sin plats eftersom det nästan är slut. Var hittar man ett bra rouge som inte är för rosa och absolut inte brunt? Jag måste ha en varm persikoaktig färg, är det för rosa ser jag bara ut som en glad gris, och alla rouge ÄR fan rosa eftersom alla brudar verkar vara fixerade vid en idé om "rosiga" kinder. ÅH VILKA PROBLEM MAN DRAS MED.
Bronzing: Nej. Men jag vill ha en Glamazon! En kvinna på Selfridges sminkavdelning bronzade mig med den en gång och jag såg helt pigg o glad ut trots klen nattsömn på madrass på golvet i ett icke uppvärmt engelskt hus, skoskav och allmän svettighet efter att ha släpat på åtskilliga shoppingkassar under eftermiddagens lopp. Glamazon, du måste bli min. Om inte annat så för den löjligt snygga flaskan.
Mascara: Lancome L'extreme. Jag äger även en vattenfast Diorshow men jag KAN inte vänja mig vid en applikator som är i samma storlek som en dassborste.
Eyeliner: En flytande svartbrun av märket Arcancil. Används rätt sällan numera till skillnad från i min ungdoms glada dagar, men jag hoppas att den tillverkas fortfarande.
Kajal: En brun från MAC, jag tror att den heter Bountiful Brown.
Ögonskugga: Make Up stores i färgen Brownie är alltid den bästa. Jag är inte så våghalsig med ögonskuggefärger längre utan kör den bruna färgskalan.
Läppglans: MAC Lip Gelee. Är inte klibbiga. Glänser inte för mycket eller för lite. Fina färger. Smakar kakdeg. Nuff said.
Läppbalsam: Clinique Superbalm, den rosa. Alternativt de tintade Eight Hour-stiften från Elizabeth Arden.
Läppstift: Min fascination för läppglans har avtagit mer och mer för att i stället ge plats för en återuppväckt kärlek till läppstift. Min bästa röda är Cliniques i färgen Tabasco (kanske inte för alla eftersom den är så varm att den nästan drar åt orange men I love it) och ett mörkrött från MAC som jag inte kommer ihåg namnet på men som är jävligt hett. Mitt närmast planerade inköp är något mycket matt och hallonrött. Läppstift rules.
Läppenna: Jag äger en. Den kommer från Face och lystrar till det skönklingande namnet "Barbro". Jag borde säkert ha några röda också men jag inbillar mig att jag klarar mig rätt bra utan (så länge man inte har nikotinrynkor kring läpparna där läppstiftet kan flyta ut finns det pengar att spara...).
"Plumper": Jag har en från Too Faced, men har ännu inte lärt mig hur man använder den utan att se helt obscen ut. Jag jobbar på det dock...
Hudkräm: Apoteket oparfymerade så det inte skär sig med parfymen eller Body Shops bodybutter i de icke-sliskiga doftvarianterna.
Kroppsskrubb: En blågrön från Loreal, minns inte vad den heter. Jag gillar den, det är mycket skrubb och lite kräm, inga meserier.
Shampo/balsam: Tonic shampoo och Sunday Shampoo från Bumble and Bumble. Inget balsam, jag brukar köra med leftovers från hårinpackningstuben man får när man köper hårfärg i topparna istället. Kanske lite spraybalsam också.
Hårstyling: Haha, typ inköpt på Konsum med undantag för någon enstaka Tigiprodukt.
Doft: Jag är djupt förälskad i Sarah Jessica Parker-parfymen för tillfället. Annars är nog min all time-favorit Calvin Kleins Contradiction. Eller Dolce och Gabbana-parfymen som det skrevs så bra om på Fountain - dock har jag minsann aldrig fått komplimanger av löst folk på stan när jag haft den på mig. Inte för att jag är bitter eller så...
Nagellack: Essienagellacken de säljer på Blush är inte alls dumma. Speciellt den vulgoröda nyansen Russian Roulette rekommenderas varmt - när ens mor blickar ner mot ens naglar och torrt konstaterar att "ja du, det syns ju bra i alla fall" vet man som bekant att man har hittat hem!

Nu dags att tvätta trots att nyckeln till tvättstugan är mystiskt försvunnen. Och jag tänker inte ens kommentera att det verkar falla blött äckligt regn som ser ut att vara misstänkt likt fucking jävla snö utomhus. Det är förträngning som gäller nu. Förträngning, förträngning, förträngning.

2 kommentarer:

winterkilling sa...

Mmm... jag kör också Nivea. Dyrast är inte alltid bäst.

Britta sa...

Eller Elisabeth Ardens i en blå flaska. Kommer inte ihåg vad den heter. Den är iaf bra, och inte flottig.