söndag, april 09, 2006

Fram med skämskudden

Jag blir lika glad varje gång jag lyckas pricka in min frukost till programmet Ring TV4!. Ring TV4! (deras utropstecken, inte mitt) är ett program som går ut på att folk med alldeles för mycket fritid hemma i stugorna får ringa in i direktsändning och lämna sina synpunkter till en panel av stelt leende TV 4-anställda, som svarar "ja, det får vi kanske ta och tänka på" när tittarna (som alla av någon anledning pratar Farbror Barbro-dialekt) framfört sina klagomål - klagomål som de själva givetvis upplever som GIGANTISKA problem (min favorit i dagens program var en kvinna som var upprörd över att programledaren sa "Välkomna till västkusten" när det sändes trav från Möndal, hon ansåg att ortsnamnet borde nämnas eftersom "här i Mölndal är vi stolta över vår fina travbana". Jag menar, HUR MÅNGA SÖMNLÖSA NÄTTER måste hon inte ha haft?). Jag vet inte vad som är roligast egentligen, att panelmedlemmarna ganska ofta, med all rätt, verkar strunta i de framförda synpunkterna, nivån på klagomålen (det är ju endast klagomål som framförs, givetvis), att synpunkterna i allmänhet så uppenbart endast delas av den som ringer samt max 10 personer till, de obligatoriska "vi måste ju tänka på baaaaaaaaarnen, de är ju det fiiiiiinaste vi har!"-tanterna som ringer (det är endast kvinnor som faller inom denna kategori) och är oroliga för att deras små hjärtegull ska ha blivit traumatiserade för livet om det sänts till exempel nyheter inom en tidsram av timme före eller efter barnprogrammet Lattjolajban (ett tips för att undvika detta torde vara att inte använda TV:n som barnvakt, men hey, det är ju bara min åsikt), eller är det kanske den pinsamma stämningen som vilar över hela studion när någon ringer in och eldar upp sig ordentligt över petitesser?

Nej, jag tror faktiskt att det allra roligaste är att det är så uppenbart hur de som ringer har laddat hårt inför samtalet i tron om att NU SKA JAG SLÅ NÄVEN I BORDET OCH SÄGA ETT PAR SANNINGENS ORD. Detta kan få humoristiska följder av typen gubbe framför klagomål-->ansvarig TV4-arbetare säger "ja, det har du rätt i, det ska vi ändra på!"-->gubbe blir nervös eftersom han repeterat in ett helt försvarstal och förväntat sig att tvingas stå på sig som den lilla människan i kamp mot stora, onda TV4 och skriker desperat "få jå footschätta!?"-->panelen säger "jadå"-->gubben upprepar precis den åsikt han redan framfört ytterligare en gång-->panelen tackar för samtalet.

Och sedan grips man av en skrämmande tanke: hur lät egentligen de samtal som inte passerade genom telefonslussen?

Människor är läskiga.

4 kommentarer:

Fi sa...

Har tyvärr missat denna lilla pärla, men håller med om att människor är läskiga. Det måste vara samma som skriver brev till tittarombudsmannen på SVT för att Peter Settman har sagt "fan" i tv, eller klagar i Aftonbladet för att Claes Malmberg visade kuken på bästa sändningstid.

Har borrandet upphört?

Virvla sa...

Välkommen till min kundtjänstvärld.

nu är rhubarb blått igen, are you fucking with me?

Lina sa...

Sofie: Endast två-tre borranden idag, dessbättre. Kanske är renoveringen klar (hope springs eternal...)?

Angående Claes Malmbergs kön...minns du den här bilden?

http://www.aftonbladet.se/noje/0305/17/NOJE-17s32malmberg_368.jpg

Seriöst, den bilden kan man aldrig se för många gånger! Den förtjusta mamman med det något illa berörda barnet i bakgrunden är det bästa. Hehehe.

Virvla: Jag tror att det är så att blått/turkost är grundinställningen, som fortfarande syns om man går in på ett enskilt inlägg, medan det är rött om man går in på bloggens startsida...eller något sådant. I en perfekt värld är det meningen att det ska vara rött, i alla fall.

Fi sa...

Oooh yes, jag minns. Tror även vi diskuterade att det inte var så MYCKET bortretuscherat på bilden...?