fredag, mars 09, 2007

Wherever you go now, I wanna be there too

My dear Virvla taggade mig och här är reglerna, som jag inte ämnar följa:

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


Jag vet inte riktigt vad jag skriva, jag menar, att avslöja olämpliga saker som får mig att framstå i ett ofördelaktigt ljus är ju allt jag gör i den här bloggen, det är dessa grundvalar som bloggen vilar på, själva förutsättningen för dess existens. Denna blogg bygger på mina pinsamma tillkortakommanden, precis som Starship built this city on rock n' roll. Gör dock ett försök ändå:

1. Jag avskyr blött papper, jag tycker att det är så jävla äckligt! Bara tanken på blött hushållspapper får mig att rysa av obehag och jag skulle aldrig få för mig att använda hushållspapper för att ta upp matrester ur diskhon eller liknande (ja, det är rejäl åtgång på wettexdukarna i mitt lilla hushåll). Allra äckligast tycker jag att det är när folk ska torka upp större mängder utspilld vätska med papper och lägger pappret på den spillda pölen så att pappret blir genomblött och droppar, ryyyyyys. Nej, förresten, vänta, allra allra äckligast var det när jag gick på typ lågstadiet och de VIDRIGA tjejerna i min klass kom på att ett bra sätt att svalka sig från högsommarvärme var att blöta ner de bruna obehagliga och ILLALUKTANDE pappersservetterna av märket Katrin från skoltoaletten, ta med dem in i klassrummet och lägga dem på pannan! Åh, det var så vidrigt, och jag fick sitta längst fram med hårt sammanbitna käkar och försöka ignorera äckligheterna som pågick bakom min rygg (men det gick såklart inget vidare). Usch, jag ryser igen nu.

2. Jag älskar U2 och jag skäms inte ens, trots att diverse skitnödiga människor säkerligen tycker att jag borde. Speciellt gillar jag de bombastiska och känslomässiga låtarna typ Bad och Sometimes you can't make it on your own (de lite mer rockiga delarna av deras produktion och de experimentella åren när de hade lackbyxor; not so much). Jag har även haft en liten hemlig önskan om att ligga med Bono ända sedan jag för första gången såg hans sexiga överarmar i With or without you-videon...och det är ju rätt länge sedan nu. Okej, det här är inte rätt tidpunkt för förskönande omskrivningar: Jag har velat ligga med Bono i större delen av mitt liv.

3. När jag var liten var mitt drömyrke att släpa tunnor med bajs. I området där mina föräldrar hade sommarstuga hade de flesta husen nämligen utedass, och varje vecka kom en lastbil för att byta ut bajstunnorna. Längst bak uppe på lastbilens flak satt några olyckligt lottade killar som hade som sommarjobb att släpa och lasta bajstunnorna, och jag tyckte att det verkade så fräckt att åka där bak på flaket att jag bestämde mig för att dasstömmare skulle bli min framtida karriär. Min backupplan var att bli läkare, bajstunnorna var dock förstahandsvalet.

4. Jag äter sushi minst en gång i veckan. Helst två. Eller tre. Skulle inte banga fler gånger per vecka heller, om jag bara hade varit ekonomiskt oberoende.

5. När jag var i hemstaden igår hoppade jag av stadsbussen vid min gamla gymnasieskolas hållplats, bara för att kunna gå den lilla snirkliga och högst icke-handikappsanpassade kullerstensvägen ner till stationen precis som i gamla "goda" tider. Jag tyckte att det var riktigt mysigt och gemytligt och gick och vältrade mig i nostalgi av typen "åh, jag undrar var de har gjort av de där stängslen som stod här, det var ju där jag brukade stå och röka Lucy Strikes, här ska det ju vara ett stängsel, var är stängslet, det var fan bättre förr, är inget längre heligt?", och hade Lina 17 år fått reda på det var sådant jävla trams som väntade i framtiden hade hon med stor sannolikt piskat Lina 29 år to a bloody pulp, alternativt tagit livet av sig i förebyggande syfte.

6. Jag gillar frukt i mat. Detta är förmodligen lite underligt/egendomligt eftersom "Banan har inget på pizza att göra!" och liknande är typ världens minst kontroversiella åsikt och verkar delas av typ 98% av befolkningen. Jag tycker bananpizza är jättegott. Samma sak med vi-lägger-på-en-skiva-ananas-och-kallar-det-hawaii, mangosushi och äpple i salladen. Bring it on!

Och jag tänker icke skicka vidare.

7 kommentarer:

Maggie sa...

jag har också börjat stå för att jag gillar U2:s svulstiga låtar. det känns skönt! "with or without you" är ju inte av denna värld och "even better than the real thing" är rätt het om man börjar tänka på det.

Lina sa...

Yes! Welcome to the dark side...

virvla sa...

förutom det där med sushi skulle vi komma så sjukt bra överens. banan OCH ananas på pizza tycker jag tex är gott.

klockarbarbro sa...

heja lina! banan på pizza är det bästa! själv har jag alldeles nyss intagit min lunch (middag? bådadera?) bestående av ris, massor av curry och skivad banan.
bono kan du däremot behålla. själv funderar jag fortfarande lite på hur det vore att ha kungen som svärfar.

Helena S. sa...

Själsfrände! Jag älskar U2 och står för det, har alltid gillat frukt i mat och skulle gärna äta sushi flera gånger i veckan om bara de praktiska förutsättningarna fanns (inget sushiställe vare sig där jag bor eller där jag jobbar).

storey sa...

den här utmaningen måste snart ha snurrat runt hela bloggosfären, har sett den både här och där. men jag undrar om inte dina svar var mest underhållande hittills. blött papper och ligga med bono?!? precis sånt man vill läsa!

Ida sa...

Håller med storey. Dina svar var bäst!

Skriver även jag under på fruktpunkten. Mango, banan, ananas, russin, katrinplommon, aprikos, äpple, mandarinklyftor = gott i mat!!!