torsdag, juli 05, 2007

Mysig hemmakväll med Halénskatalogen

En gång har jag beställt ett par skor från Halénskatalogen (jag kan för övrigt fortfarande knappt gå i dem, och de är med andra ord förpassade till den ständigt växande skaran av skor som bara kan användas vid restaurangbesök och andra stillasittande aktiviteter). Givetvis ska man aldrig, aldrig beställa något från ett postorderföretag, för alltsedan jag klickade hem de där skorna har jag överösts av kataloger och "oemotståndliga erbjudanden" från Haléns - det faktum att jag visat en så fantastisk motståndskraft och aldrig mer beställt något har inte på något sätt avskräckt dem.

Och så var det alltså dags idag igen. Jag låg intet ont anande i sängen och mös över tanken på att folk just i detta nu befinner sig på Roskildefestivalen i det vidriga monsunregnet som härjar utanför (som tidigare påpekats så är jag en vidrig människa) när Halénskatalogen landade på min hallmatta med en ljudlig duns, och eftersom jag ju knappast hade något bättre för mig bestämde jag mig för att verkligen läsa igenom den grundligt den här gången. Speciellt siktade jag in mig på min favoritsektion, det vill säga de underbart tacky kompletta sovrumsmöblemangen, som till min stora sorg i år var begränsade till två stycken. This is where the magic happens...:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"Venezia"

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Min personliga favorit, "Florence"

Alltså, speglar i sänggaveln, det här är sannerligen inget för den mer understated typen. Dock var jag lite besviken på att de verkar ha tagit bort en favorit jag minns från förr, det lite mer "ungkarlslya '87"-betonade möblemanget i ebenholtsimitation med krominslag och rejält med speglar. Det kan väl aldrig ha varit så att det inte sålde så bra? Jag menar, vem hade inte omedelbart slängt sig på rygg på satinlakanen där om man hade kommit hem till en man som valt denna smakfulla stil på inredningen? Det är så mycket man inte förstår.

7 kommentarer:

henrik sa...

"like sands through the hourglass.."

Erika sa...

Hur...jag menar, jag är inte den snyggaste på morgonen. Alls. Och att då vakna med att stirra mig själv i ansiktet....hur gick tanken där...Brr. Skall för övrigt bläddra igenom mitt ex...beställde också feetbleeding shoes från Halens en gång. Men i mitt försvar så var det guldsandaletter.

Lina sa...

Erika, jag förstår din tankegång fullständigt. Vad kan man egentligen vilja beskåda i de där speglarna? Det är faktiskt bara obehagligt.

Sofie sa...

Åh herrejävlagud, så svårt att välja mellan dessa två läckra skapelser. Tror nog att tvåan är den tjusigaste ändå. Stilfullt med speglarna.

virvla sa...

speglarna och MARMORERINGEN...

Anna sa...

Skrattar åt "Florence" :-D:-D

Anonym sa...

Haha, är det här i Haléns katalogen man köper dessa gigantiska monument!! Har alltid undrat när jag kollat på blocket VART människorna hittar dessa då jag aldrig sett något liknande i butikerna - tack Lina - nu vet jag!