söndag, oktober 21, 2007

The horror, the horror

Jag har ägnat delar (jag skulle vilja säga STÖRRE DELARNA, och hade kanske gjort det också om bara min självdisciplin hade varit aningen mindre icke-existerande) av helgen åt att försöka ta mig an det monster som är Lisas och min magisteruppsats eftersom jag tackat jag till att prata lite om det ämne som den behandlar (jag är för säkerhets skull lite kryptisk nu så att ingen omdömeslös individ med alldeles, alldeles för mycket fritid mot förmodan skulle få för sig att ge sig ut och googla efter spektaklet) på en temakväll på jobbet på tisdag. Oh holy hell vad det har gått dåligt. När jag fick frågan tyckte jag att det lät riktigt trevligt och i ett anfall av optimism (JA DET HÄNDER FAKTISKT) tänkte jag rentav att kanske är inte uppsatsen så dålig som jag minns den ändå (det HAR ju trots allt gått minst 1,5 år sedan jag senast befattade mig med den, bla bla bla) och se, jag hade faktiskt rätt i detta antagande - men det negativa med det hela var insikten att nej, den är ännu sämre. Åh, det kommer att bli så dåligt. JAG är så dålig. Nämnde jag att jag, förutom att vara dålig, dessutom helt saknar varje form av självdisciplin och därför inte heller har pallat gå igenom den ens hälften så mycket som jag nog borde göra för att framstå som, tja, lite mindre dålig? Jo, det gjorde jag. Åh. THE ANGST.

Men men, jag har i alla fall läst typ 800 sidor skönlitteratur samt tagit igen ungefär två veckors sömnbehov under helgens gång. Jag kanske kan inbilla mig att åtminstone det första av de två kan räknas som någon form av fortbildning?

I alla fall, inget kan ju så effektivt distrahera en från något man borde ta itu med som ett good old-fashioned kedjebrev/ifyllnadstest, så ni kan ju föreställa er den lycka som spred sig i mitt innersta när Anna taggade mig med testet "8 saker som jag aldrig, no way in hell, skulle få för mig att pröva på". Nu brukar jag ju förvisso försöka leva efter min evige hjälte Stephen Frys visa ord "I believe one should try everything once, except incest and line dancing" men förutom ovan nämnda avskyvärda styggelser, skulle jag aldrig heller få för mig att:

1. Fler gånger i mitt liv idiotplocka mina ögonbryn så att de är typ två små tunna halvmåneformade streck på halva pannan:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Anledningarna till detta är simpla: 1. Det är inte förenligt med ett par ögonbryn som av naturen tenderar att anta Noel Gallagher-esqua proportioner och 2. Det får mig att se ut som den tjocke i After Dark. Not so hot. Varför var det aldrig någon som sa något till mig?

2. Sitta längst fram i bussen och högljutt prata med busschauffören under resan.

3. Medverka i ett det är rent ut sagt för jävligt-reportage i kvällspressen om jag skulle hitta något äckligt i min mat alternativt skriva gnälliga insändare till lokalpressen och underteckna med signaturen "Realist" och sedan vara nöjd med mig själv för att jag "rutit till" eller "slagit näven i bordet".

4. Identifiera mig själv med utgångspunkt från min civila status ("Jag heter Therese och är 23 år, bor i Eskilstuna och är sambo med världens bästa Micke!", "Jag är en glad singeltjej på 31 höstar" etc.)

5. Byta mitt efternamn eftersom jag inte tycker att det är tillräckligt spännande och originellt att heta något som slutar på -sson. Eller byta namn av någon annan anledning heller iofs, jag tycker att det verkar väldigt skrämmande att plötsligt inte längre heta vad man heter.

6. Äta russin, BECAUSE THEY ARE VILE.

7. Se ett helt avsnitt av barnuppfostringsprogram av typen "Supernanny" på TV.

8. Befatta mig med vår magisteruppsats igen, post-tisdag.

Annars verkar det som om ingen mer än jag blev lite excited av Dumbledores utträde ur garderoben (se föregående inlägg), vilket väl bara kan tolkas som att de allra flesta har mer spännande liv än jag och därmed inte redan har ägnat alldeles för mycket tid åt att sitta och småfnittra över frågeställningar såsom "Undrar vilka obscena bilder det egentligen var som spelades upp i The mirror of the Erised när han kom med den genomskinliga ursäkten om de där strumporna?". Ni människor och er meningsfulla tillvaro, tss tss.

4 kommentarer:

Clara sa...

Joho - jag! Kom på mig själv med att ropa högt: "JA! Jag visste det!", samtidigt som jag gjorde något slags segergest med högernäven. Tack och lov var jag ensam hemma.

Haha! Jag har alltid tyckt att det var nåt som inte stämde med sockarna. Han hade ju inte ens en påse kola i den andra näven. Nänä.

För övrigt var det kanske det bästa Fry-citat jag nånsin hört. Får jag låna det?

Moa sa...

Om det känns som en tröst så i avdelningen Tunna, halvmåneformade streck-ögonbryn så tycker jag att dina är föredömliga. Och Noel Gallagher-ögonbryn är väl den ultimata utgångspunkten för plockning? Täta och bra, kan bara bli snyggt. Mina är mörka och GLESA, det är vile I tell ya. Oplockningsbart. /Girly girl

Lina sa...

Här har jag gått och surat i flera dagar över att ingen har kommenterat det här inlägget, och så visar det sid bara att det är den där få-ett-mail-när-du-fått-en-ny-kommentar-funktionen som har slutat fungera. Tss.

I alla fall, Clara, låna så mycket du vill, såklart, men det är väldigt top of my head så jag är inte helt säker på att det är hundraprocentigt rättciterat. Och Moa, det är inte det bästa utgångsläget, uppenbarligen, eftersom man tydligen går in i något slags plockfrenzy och inte förstår när det är dags att SLUTA (det är ju i och för sig lite tillfredsställande att kunna tänka på hur alla tråkiga "beautyexperter" hade ojat sig åt ens totala ignorerande av den gyllenen reglen "plocka ALDRIG ovanifrån", men det är också hela behållningen).

jo sa...

Åh! Nu ska jag skriva MIN lista. Jag gör så trots att jag inte blivit utmanad för jag kom på så otroligt många saker som min trångsynta fördomsfulla hjärna hindrar mig från att göra.