måndag, juli 11, 2005

Destruction

Hur man inser att man aldrig mer kommer att kunna köpa, bära eller ens komma i närheten av en viss parfym någon mer gång i livet någonsin, i 10 enkla steg:

1. Stig upp klockan 06.50.
2. Stappla ut i badrummet med släpande, zombieliknande hållning.
3. Vänta med tandborstningen till efter att du duschat, klätt på dig och konstaterat att det är 5-10 minuter tills du måste ge dig av till bussen som ska ta dig till jobbet.
4. Vält i en gracil tandborstningsrörelse med armbågen ner vald parfymflaska från dess plats på den lilla hyllan under badrumsskåpet.
5. Se hur flaskan krossas i tusen bitar, hur golvet täcks av glassplitter och parfym samt hur dina ben som du nyss omsorgsfullt smorde in med lotion stänks ner av cirka en halv deciliter koncentrerad eau de parfum!
6. Känn hur doften sakta börjar sprida sig.
7. Inse att det här bara är början.
8. Panikduscha benen, spola av golvet så gott det går och hasta iväg till den senare bussen (den som gör att du inte kommer i tid till jobbet).
9. Var borta från hemmet i cirka tolv timmar, med en gnagande oro över att allt kanske inte står riktigt rätt till hemma i lägenheten samt med intensivt parfymstinkande ben. Se om möjligt också till att det är 30+ ute så att luften i hela ditt hem blir härligt varm, stillastående och instängd.
10. Kom hem och inse att hela din lägenhet stinker på ett sätt som ger associationer till typ en fransk bordell. Den insikten kommer du dessutom att få bära med dig trots de ihärdiga försök att städa/renskrubba/sanera som du ägnat större delarna av kvällen åt.

Fan, och jag som en gång gillade min Lolita Lempicka så mycket.

Image hosted by Photobucket.com

Inga kommentarer: