fredag, september 30, 2005

Jag kommer sannolikt att bli världens sämsta kulturtant när jag blir stor

Med tanke på mitt yrkesval borde jag väl känna hur det spritter av glädje i kroppen när jag läser sånt här, men jag har i ärlighetens namn alltid tyckt att randigt varit hopplöst överskattat. Därmed inte sagt att jag inte försökte sålla mig till indieledet för +10 år sedan, men det gick alltid...inget vidare.

På tal om kvällstidningar är det för övrigt intressant att se hur det i Expressens nystartade kulturblogg diskuteras vem som egentligen är snyggast på bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Jag kanske har haft extrem otur, men under mina besök på mässan har det alltid varit minst sagt tunnsått bland hunkarna. Fler Dick Harrison än Jonas Hassen Khemiri, så att säga. Den enda gången jag känt mig lite varm och medgörlig i bokmässesammanhang var när jag och Janne på ett rejält avstånd kastade lystna blickar och "höhö, man hade ju inte bangat"-uttalanden mot en plansch föreställande en riktig hunk, fram tills att vi kom lite närmare och till vår förskräckelse upptäckte att killen på planschen i själva verket var en 15-årig Jan Guillou.

Och ungefär där kändes det som en vettig idé att lämna mässan bakom sig för att istället gå över till Nordstan och botanisera i MAC-disken.

På tal om kultur förresten; jag såg till min förfäran att Bokus inte skickat min efterlängtade bok (...jag vet att det är fel, men det känns så rätt!) idag heller:

Image hosted by Photobucket.com

Faaan, Bokus! Hem från mässan och PACKA med er!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Haha. Klart att Zlatan är kultur. Finkultur, tom. Jag tror du blir en fin kulturtant. De är väl sådana som har råd att kosta på sig ett MAC-läppstift då och då. Marimekko är ju svindyra! El jag ångrar mig, det är ju gubbarna som betalar för sina kreativa kulturtanter.

Lina sa...

Jag har tillfälligt lagt ner planerna på en framtid som kulturtant för att istället rikta in mig helt på plan b, det vill säga sälja Aluma utanför pågatågsstationen.