måndag, januari 30, 2006

Ännu en givande afton i TV-soffan

Jag kan uppskatta såväl idrotts- som fotbollsgalan, men Guldbaggegalan blir faktiskt för mycket. Det är så groteskt pinsamt (och inte på det bra sättet!) när Lena Endre gnäller om att det inte avsätts tillräckliga anslag för den svenska filmproduktionen (undantaget då hennes och makens egen, smått mytomspunna "Tre Solar" som ju fick mer pengar än någon annan svensk film någonsin eller hur det nu var, och se hur bra de slantarna förvaltades!), de skaaaaaaaapande kultuuuuuurarbetarna äntrar scenen iförda lediga växtfärgade vardagskläder med väl synlig sloggi-BH under och där allt i vanlig ordning kompletteras med de sedvanliga skittråkiga pausdansarna som kör typ "träd i stormen". Gaaaah, I can't take this anymore! I väntan på riktiga CSI:s efterlängtade återkomst klockan nio ser jag därför istället på "Kvinnor som stjäl barn" på femman och hoppas på att den nya CSI-säsongen ska spinna vidare på den där mysiga stämningen mellan Warrick och Nick som jag tyckte mig ana i Tarantino-avsnittet (eller så var det bara jag...?). Och i händelse av att någon undrar; ja, jag står fast vid att Grissom är lite manlig och stílig...på det där, eh, mogna sättet.

Och så gör jag ett test som jag hittade hos Anna. Ingen har taggat mig (INTE FÖR ATT JAG ÄR BITTER ELLER SÅ) men det dödar lite tid och dessutom känner jag att rediga kvinnor stjäl åt sig själv så here we go:

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4
"There seems to be an inordinate number of movies about..." (Sex, drugs and cocoa puffs : a low culture manifesto av Chuck Klosterman)

2. Stretch your left arm out as far as you can
OK? *sträcker*

3. What is the last thing you watched on TV?
Den vidriga, VIDRIGA reklamen där en kvinna just har krystat ut ett barn och hon förklarar för den nyblivna pappan som givetvis tänker på försäkringar i första hand i en stund som denna att ungen minsann "har varit försäkrad heeeeeeeela tiiiiiden i min mage! I den bäääääästa försäkringen mamma kunde hitta!" med obehaglig bebisröst. Det var i samband med att den började rulla som jag fattade beslutet om att överge TV:n och uppsöka datorn istället.

4. Without looking, guess what time it is.
20:45

5. Now look at the clock. What is the actual time?
20:49

6. With the exception of the computer, what can you hear?
TV:n, där en speakerröst förklarar hur en kvinna mördat en gravid kvinna och skurit ut fostret med sina bilnycklar. Det är kanske i sådana situationer man önskar att man valt den bäääästa försäääääkringen mamma kunde hitt...eh, förlåt, det där var kanske en smula osmakligt.

7. When did you last step outside? What were you doing?
Jag tog mig en liten promenad till Videomix för att lämna filmer för någon timme sedan.

8. Before you started this survey, what did you look at?
TV:n.

9. What are you wearing?
Haha, glad att du skulle fråga! Sunkiga trekvartslånga joggingbyxor med färgfläckar, ett linne, en t-shirt och ett par stiliga knallgula strumpor som korvar sig på ett klädsamt sätt eftersom de är aningen för stora. Jag känner mig het. Någon som är sugen på en "dagens outfit"? Lite va?

10. Did you dream last night?
Jag minns inte.

11. When did you last laugh?
Jag skrattade så att jag typ gjorde grisljudet och småkrampade i min ensamhet när jag kollade på den här sidan igår (folk som har dåliga subkulturella garageband och anstränger sig alldeles för mycket är roliga!). Det här var inte heller så dumt.

12. What is on the walls of the room you are in?
Färg?

13. Seen anything weird lately?
Jättemånga spetsiga skitfula cowboyboots på Scorett. Det var kanske egentligen inte så weird utan mest fult, men nog fan såg de lite underliga ut också när de stod där uppradade med de jättelånga spetsiga tårna pekande i samma riktning som ett gäng stridsmissiler...

14. What do you think of this quiz?
Jag har inte tagit ställning i frågan, tyvärr.

15. What is the last film you saw?
Liftarens guide till galaxen. Det var fint att jag och Carro än en gång fick förenas i vår gemensamma förkärlek och heta sexuella åtrå för SJUKT HETE Mos Def.

16. If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
Skor!

17. Tell me something about you that I don't know.
Jag avskyr blött hushållspapper så mycket att jag tror att det gränsar till en fobi. Jag får obehagliga uppstötningar av äckel bara av att se blött hushållspapper, och att ta i det kommer överhuvudtaget inte på fråga. Min konsumtion av wettexdukar är alltså skyhög, och jag brukar hälla på avloppsrens på de äckliga matresterna som ligger kvar i diskhon efter diskning så att resterna fräts upp, enbart för att jag inte ska behöva ta upp det med hushållspapper.

18. If you could change one thing about the world, regardless of guilt or politics?
Jag skulle se till att bra saker skulle hända bra människor.

19. Do you like to dance?
Aldrig någonsin, inte under några omständigheter.

20. George Bush?
Eh, nej tack.

21. Imagine your first child is a girl, what do you call her?
Elsa, efter min mormor.

22. Imagine your first child is a boy, what do you call him?
Ingen aning, jag har nog aldrig ens tänkt på det. Chewbacca?

23. Would you ever consider living abroad?
Absolut. Jag hade föredragit aningen mer civiliserade omständigheter den här gången än förra, dock.

24. What do you want God to say to you when you reach the pearly gates?
"Dina synder är dig förlåtna" kanske?

25. 4 people who must also do this meme in THEIR journal:
Taggar ingen mig så tänker fan inte jag tagga någon heller!

---------------------------------------

OK, senare uppdatering:

-Jag hade redan sett CSI-avsnittet. Fan.
-En reporter på guldbaggegalan frågade just en vinnare om hur "man behåller lusten till yrket" och han svarade något om sitt "inre instrument". BAHAHAHAHAHAHAHAAAAA.

10 kommentarer:

Djävulsankan sa...

jag vill också döpa en framtida dotter till Elsa efter min mormor!!! :)
C ya soon biotch.

Kul med hushållspappret också du :P.

Hannah sa...

hörru tjejen, köp en slaskskrapa (eller vad det heter) i mataffären för 10-15 kronor så slipper du använda papper för att ta upp matresterna alt. förstöra miljön med avlopprens.

Lina sa...

Hannah: Jag har övervägt slaskskrapan, men det funkar inte i mitt old skool-kök eftersom det är en liten rund nedsänkning i vasken precis där vattnet rinner ner där de äckliga resterna samlas och dit skrapan inte når. Miljön och rören behöver dock inte oroa sig särskilt mycket eftersom jag inte diskar så ofta...ähum.

Fredrik: Dontcha be stealin' my baby name, biatch! D:

Britta sa...

Alltså du är så jävla rolig. :)

9. Ja, snälla en bild. Det vore en ynnest. Hehe...

17. Använd sked i stället för hushållspapper/avfallsskrapa el. dyl. En speciell sked, som bara får bo i ditt old-school-köks-underskåp och ingen annanstans. Avloppsrester är nasty.

22. Ok, men då snor jag Chewbacca om inte Elsa får norpas.

Lina sa...

Chewbacca är det givetvis fritt fram att sno utan att utsättas för min vrede! Jag känner att ju fler barn som döps till Chewbacca, ju bättre kommer världen att bli att leva i.

En sked speciellt för ändamålet låter som en vettig idé. Måste bara se till att jag hittar en som inte på något sätt kan komma att förväxlas med en sked jag faktiskt använder, för i så fall finns ju risken att...euuuuugh.

Djävulsankan sa...

Med tanke på din förkärlek för barn är jag rädd att du kommer hinna först! :p

Hur gick det med tågbiljetter egentligen?

Lina sa...

Fredrik Fredrik, det handlar givetvis, som så ofta förr, om PRINCIPER. Som sagt, Chewbacca är det dock OK att sno om ni känner er sugna. Och jag har köpt tågbiljett idag, jag åker hem på måndagen vid halv tolv-snåret.

Virvla sa...

Men...du hade ju många fler frågor än jag! Hm. Orkar inte göra om.

Jag vill också se CSI fan att jag jobbade :-(
Jag önskade att de kunde lämnat kvar Nick i lådan. Han är jobbig. mysigt även mellan Warrick och Catherine, Warrick spelar på båda planhalvorna?

Lina sa...

Alltså, det hade ju varit det ULTIMATA om Warrick så att säga spelat på båda planhalvorna...men jag vågar nog inte riktigt hoppas. Den mysiga stämningen mellan honom och Catherine hade jag dock helt missat fram till gårdagens program, jag måste ha haft uppmärksamheten på annat håll...eh.

Virvla sa...

Ja, du var ju busy med dina fantasier om Nick och Warrick istället. ;-)
Vad hände i programmet i måndags egentligen? Orkar du med en recap?