söndag, maj 21, 2006

The Arockalypse (eller "Summering av gårdagskvällens begivenheter")

*Först och främst: RÄTT LÅT VANN! RÄTT LÅT VANN! RÄTT LÅT VANN! \m/

*Antalet kvinnor som verkligen hade behövt ta ett par jävla byxor på sig hade minskat ganska drastiskt sedan semifinalen, där det visades upp fler trosor än i Victoria's Secret-katalogen. Är det Madonna och hennes fula lila trikå vi har att skylla för att kvinnor numera verkar tycka att det känns fräscht att uppträda utan kläder på underkroppen? Put some fucking pants on!

*Kvällens första muntra skratt: programledarna kommer inflygande på scenen.

*Kvällens andra muntra (hån-) skratt: Den VIDRIGA lettiska vokalgruppen (jag hatar vokalmusik där det sjungs i falsett och stämmor medan någon idiot står och gör ljud i bakgrunden, hatar hatar hatar HATAR HATAR) uppträder med en scenshow vars klimax är att en gruppmedlem dansar runt med något slags dockteaterdocka.

*Kvällens höjdpunkt, programledarmässigt: Sakis passar i en kort paus på att knäppa upp cirka fem knappar i sin skjorta.

*Kvällens lågpunkt, prograledarmässigt: Varje gång en kvinnliga programledaren, vars namn jag har glömt bort, på hurtfriskt amerikanskt manér vrålade "How are you guys doing out there? Are you guys having fuuuuuun?!".

*Kvällens skandal: ETT ynka poäng till Fabrizio Faniello! Men när Malta skickar skrikiga balladkärringar i långklänning (Även kallat "Eurovision enligt den franska skolan") kommer de minsann alltid skithögt! SKANDAL!

*Enligt mitt sällskap "levererade" Carola, men jag vet inte, leveransen gick inte riktigt fram till mig i alla fall. Min tanke var hela tiden att för de som inte känner till att Carolas omtalade "stjärnkvalitet" består i att hon är Tom Cruises kvinnliga motsvariget i avseende på religiös fanatism, tveksamma uttalanden och bisarra utspel (det vill säga alla utom Sveriges medborgare samt en och annan norrman) måste framträdandet väl mest ha framstått som vad det var, det vill säga kompetent men lite tråkigt? Värt typ en sexpoängare men inte så mycket mer? Och jo, min tes stämde, jag är så jävla clever! Eller så hade resten av Europa helt enkelt även de fått reda på att låten tidigare ratats av Sanna "Sannabakelsen" Nielsen vilket ju i sig är ett säkert tecken på...tveksamhet.

*Rumäniens discobidrag var svängigt.

*Är det inte dags att ta itu med fransktalandet, det vill säga helt enkelt kasta ut det ur tävlingens talade moment? De sega franska upprepningarna är faktiskt bara skittråkiga (speciellt i år när Cypern inte var med och man därför inte fick höra Grekland leverera sin obligatoriska "Tjippre douze points"). När till och med hockeyfrilleryssen som ju uppenbarligen inte behärskar engelska anstränger sig och framför en hel låt vars text han förmodligen inte förstår ett ord av och till och med levererar ett "fantastic audience! fantastic eve-nink!" från greenroomet kan fan fransmännen också anstränga sig lite och anpassa sig till engelskan.

*När det ändå ska rensas upp, är det inte läge att förbjuda flyglar i startfältet? Efter att ha se Israels sångare fläka upp sig ovanpå en och en vitmålad gast komma upp ur en annan under Rysslands bidrag igår är jag övertygad; flyglarna måste bort.

*Det är alltid lika kul att gnälla över att andra länder röstar på grannen medan man under jubel och glädje tar emot höga poäng till Sverige från Danmark, Norge, Finland och Island (alternativt vrålar "DANSKJÄÄÄÄÄVLAR!" om de inte ger Sverige minst en tiopoängare).

*Min lista över vilka tre män i årets ESC jag hade haft sex med om jag var tvungen att välja (den här nivån nåddes, föga oväntat, under kvällens sena timmar):
1. Mr Lordi
2. Sakis (förvisso inte i startfältet, men jag tycker inte att det behöver vara så petnoga)
3. Fabrizio

Förtaplaceringen på listan väckte en del reaktioner men jag står fast vid mitt val med motiveringen "det skulle väl kunna vara en intressant erfarenhet". Konversationen spårade sedan ur en aning och övergick till att behandla vilka ställningar som skulle kunna vara fördelaktiga om man skulle kopulera med Mr Lordi ("man vill ju att han ska kunna ha utrymme till att fälla upp vingarna och vifta med yxan") men de kommer inte att återges i sin helhet här eftersom mitt minne sviker mig en aning. Angående resten av listan måste man ju ändå säga att strandraggarlooken har något visst. Och Sakis avklippta magvisande t-shirt, jag har inte glömt dig!

Carro placerade för övrigt rumänen överst på sin lista, trots hans lilla huvud och generöst applicerade ögonskugga.

*Topplista över schlagerbufféns mest lyckade inslag:
1. Tobias paj med spenat och oliver
2. Carros och Daniels couscoussallad
3. Tsatsikin, upphovsman okänd

*Fint att se att det engelska bidraget i sitt framträdande lyckades klämma in mer eller mindre allt som är obehagligt i brittisk populärkultur, exempelvis namnförkortning med -z, lätt tveksam kvinnosyn, kortstubbat hår med liten lugg och outfit direkt hämtad ur Ali G's garderob. Engelsmännen brukar ju alltid ge höga poäng till freakshowbidragen, så varför skickar de varje år ett eget bidrag utan någon form av självdistans?

*Jag är lite bedrövad å det grekiska bidragets vägnar. OK, framträdandet var jättetråkigt, men låten är ju en klassisk powerballad av det slag som jag gillar. Jag kommer att ladda ner och skamset njuta i smyg.

*Janne hejade på Turkiet, med motiveringen att man måste gilla en blonderad turk som uttalar "Superstar" med två tungspets-r. Jag är aningen mer tveksam, men Tysklands samtliga turkar hade ju i alla fall traditionsenligt ringt in och röstat med en säker 12-poängare som följd.

*ALLTID PINSAMMAST är människorna som ska leverera rösterna och som inte har vett att bara göra sitt jobb och sedan hålla käften. Nej, det här är inte rätt tillfälle att spexa till det (ja, den galne holländaren, det är dig jag syftar på), diskutera vilken härlig stämning det är i hemlandet eller göra som något land i fd Jugoslavien och meddela att "twelve points go to our wonderful neighbour Severina" utan att nämna hennes nationella tillhörighet, vilket på grund av Severinas tidigare (blygsamma) poäng gjorde att ingen hade en aning om vem fan han pratade om. Jovan Radomir gjorde dock som vanligt en stabil insats, trots att "Beautiful Stockholm" bakom honom var täckt av ett grådaskigt sunkdis och såg föga inbjudande ut. I love Jovan!

Annars har jag inget att tillägga. Ett helt år kvar till nästa gång nu, alltså. Sedan Helsinki 2007!

11 kommentarer:

virvla sa...

du är i form ser jag! :-)

hahahahhahahahaa var den ratad av Sanna "jag ger lillgammal ett ansikte" Nielsen?

sett mina philosophfrågor på bloggen?

josefin sa...

haha. nästa år kommer jag ner och tittar med dig i malmö. i mitt vardagsrum kom vi aldrig längre än "ligga med tommy körberg eller björn skifs"-diskussionen.
nej, det är ingen idé att jag börjar kommentera det du skriver. det blir för långt. men överlag: jag håller med! och framförallt: åh vad jag ser fram emot att se lordi-effekten på nästa års startfält. ESC goes sweden rock festival, kanske?

Lina sa...

Givetvis är du välkommen!!!

Annars; Björn Skifs, LÄTT! Tommy var väl kanske lite stilig på 60-talet (se exempel: http://www.basicallytommy.com/morepics/60s8.jpg) men man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst och Björn har ju ändå hållit stilen genom åren på ett föredömligt sätt (var vi inte alla lite småtända på Björn när han var programledare för Kryzz på 90-talet till exempel...?).

För övrigt spår jag att Sverige, alltid pigga och alerta och snabba på att ta till sig rådande trender, skickar Yngwie Malmsteen till nästa års ESC.

josefin sa...

jag VISSTE att du skulle vara på min sida! joanna kan behålla tommy för sig själv.
annars känner jag att en europe-återförening kanske börjar närma sig (igen)? för hammerfall betraktar sig väl som för stora antar jag.
vad har du för kommentarer kring nyheten jag länkar till? vad gör vi om jostein åker ut?

joanna sa...

jag väljer att låta en väns kommentar angående diskussionen föra talan i ämnet:

"inte ens på 80-talsmötet man hade 1978 kunde man komma fram till någon mer -80 än björn skifs."

för övrigt: måste man försvara någon som levererat steven morrisseys favoritlåt? i think not.

känner sig tommy hotad av någon som faktiskt inleder sin hemsida med "välkommen in i mitt vardagsrum på nätet"? jag skulle tro nej.

och exakt VAD är det som gör att björnta behållit stilen? är det hans fluffiga fönade lugg? eller är det kanske hans draperade hud kring halsen som gör er svaga i kläderna? jag vill nog inte ens veta svaret. josefin, du om någon borde inse att ditt omdöme när det kommer till dessa ämnen för en tid är satta ur spel. du är inte trovärdig just nu.

slutligen: är björnta inte lite väl lik martin timell för att ens vara påtänkt till hångel-lista?

Lina sa...

Hehe, jag förstår att det här är en infekterad konflikt men jag kastar mig in i den ändå:

Först och främst vill jag till mitt försvar säga att när jag sållade mig till Björn-sidan hade jag ingen aning om det där med "Välkommen in i mitt vardagsrum på nätet". För detta finns det givetvis inga ursäkter eller förmildrande omständigheter! Däremot var gästboken på hemsidan, där man bland annat kan läsa att Björn "äger fett", stor underhållning.

Att Björn känns 80-tal dock inget större minus i min bok. Som jämförelse kan ju nämnas att Tommy ju inte har varit het sedan 60-talet och att Björn således har MINST 20 heta år extra under bältet (no pun intended). Och som sagt, Kryzz! Aldrig har väl en kombination av mousseindränkt hår, samspel med Arne Hegerfors, skön svennighet och vitsiga skämt om Dolly "Patton" känts mer tilltalande?

Tommy Körberg har dock alltid gett mig intryck av att vara lite...hårig.

Och dessutom; vi får inte glömma att Björn är en riktig multiartist - sångare, skådespelare, programledare och så vidare! Att ha talanger på många olika områden är ju onekligen ett plus i de här sammanhangen, if ya know what I'm sayin'.

Angående tänkbara festivalbidrag finns det ju en outgrundlig källa av tilltalande möjligheter...minns avdankade svenska hårdrocksband som till exempel Treat som säkert kan behöva lite klirr i kassan såhär på äldre dar...eller Candlemass kanske, för lite extra edge? Swedish Metal Aid kanske kan återförenas?

Virvla sa...

björn skifs lätt. måste man verkligen motivera? ska jag vara ärlig ligger nog Kryzz bakom...

om jostein slutar slutar jag titta på inför eurovision. jostein rockar. han är ju ärlig angående Carola, vaddå påhopp om botox, hon HAR ju botoxat sig.

josefin sa...

åh, candlemass! den tanken hade inte ens slagit mig. vågar man hoppas? i dessa tider verkar allt vara möjligt.
och lina, du har så rätt. hihi, multiartist med 20 heta år under bältet.

joanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
joanna sa...

ni måste verkligen sluta dra upp kryzz som fördel för skifs. det undergräver inte direkt min ståndpunkt.

björn är allt som var dåligt med 80-talet. de fina gulkornen med det årtiondet gick honom totalt förbi.

jag bygger stor del av min tommyröst på hans prestationer. jämför tommys cv med björntas. tommy har tunga uppdrag. björn står för den tokroliga underhållningen. rolig underhållning är okej, men tokrolig går fan inte ursäkta.

tommy är ju om något sångare OCH skådespelare. hans röst slår ut björns försök till busig, "charmant" och "sexig" programledare (och jag KAN inte poängtera citationstecknen nog).

okej. tommy heter egentligen bert-tommy, men hey. det är ju inte hans fel.

Lina sa...

Björn, allt som var dåligt med 80-talet!? Nu måste jag faktiskt protestera, så kan man ju inte säga om en man som 1991 (samma år som Nevermind släpptes, för att ge lite perspektiv) gav ut ett album med detta omslag:

http://www.skifs.se/htmlfiles/skivor/songsforyou.htm

Björn stays true to his 80's roots!

Angående Tommys "tunga uppdrag" vill jag för övrigt gärna påminna om 1. hans medverkan i Sound of Music tillsammans med en hockeyfrilleförsedd Carola och 2. den där pausunderhållningen där han sprang upp och ner för en trappa med några "sköna damer" i en av kvalomgångarna till årets melodifestival. Björn skulle ALDRIG...(eller å andra sidan....ähum).