fredag, juni 02, 2006

Betraktelser från en busshållplats

På min lokala busshållplats hänger för närvaranade en reklam från Stadium som visar hur ett svenskt och ett engelskt fotbollsfan förbrödras i sweet harmony framför en TV-apparat och en bit sockerkaka. Så här ser den ut:

Photobucket - Video and Image Hosting

Det engelska fotbollsfanet är alltså en småchavig man med den klassiska snagg-med-lugg-frisyren. Han har grådaskig hy, vita gympaskor och hans surmulna uppsyn ger betraktaren intryck av att han kanske inte är helt avogt inställd till det här med omotiverat fysiskt våld. Så långt allting gott och överrensstämmande med den allmängiltiga fördomsprofilen.

Den svenske supportern däremot...eh...men det är ju...Björn Ranelid?

Jag förstår inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den svenske "fanen" är ju byfånen från en liten håla någonstans i Sverige. Finns de några andra som kan bli så entusiastiska (är det det han är, han verkar mest förvånad att han blivit försöktsutsläppt) över att stirra på ett ingenting som föreställer någon form av bollsport men i verkligheten är ett vitt papper eller bara ingenting som han ska fixera blicken på?

Lina sa...

Men om han ska föreställa den lokale byfånen så borde han väl knappast ha varken en stärkt skjortkrage som sticker ut under landslagströjan eller (framförallt!) Björn Ranelid-frisyr?