måndag, juni 05, 2006

Min tilltro till mänskligheten återvänder så sakteliga

Oväntade men välkomna fördelar med ledig eftermiddag: man hinner se på Beverly Hills och lyckas dessutom pricka in ett avsnitt där Jim och Cindy uppenbarar sig för Brandon i en vison, Donna visar upp sina nygjorda tennisboll-i-tubsocka-bröst på full display och Kelly förföljs av sin psyksjuka lesbiska stalker. Jag vet att jag skriver det här i varje inlägg nuförtiden, men allt VAR så mycket bättre på nittiotalet! Ack ljuvliga ungdom dig har jag kvar som värmer i hjärtat på äldre dar.

Nu var det emellertid inte det jag skulle skriva om.

Jag har även ägnat min eftermiddag åt att uppdatera min länklista, något som görs sorgligt sällan. Ett antal bloggar (varav majoriteten ger mig rejäla mindervärdeskomplex över det banala innehållet i den här bloggen, men det är en annan historia) har lagts till, och eftersom jag är en firm believer av att man ska berätta för människor 1) om man gillar dem och 2) varför man i så fall gillar dem (jag vet att det kan verka lite otippat att jag har den här inställningen eftersom jag mest gnäller och dissar mina medmänniskor i vanliga fall, men inom mig bor en stundtals förbisedd men icke desto mindre god människa, jag lovar) så kommer här en liten uppräkning med tillhörande lovebombing:

1. Brittas sommartorpblogg. I love love love Brittas blogg, och eftersom jag är lite hemligt förtjust i det här med huslighet (något man förvisso inte kan tro när man ser mitt köks nuvarande tillstånd, men låt oss inte vara petiga nu) så gäller såklart det samma hennes sommartorpblogg.

2. Det Ljuva Livet. Sveriges bästa blogg. Det är ju så.

3. Hotspot. Skriver om mode jag aldrig kommer att köpa men gör grymt snygga urval och publicerar dessutom emellanåt bilder på fantastiska skor som gör mig lite behagligt halvsmält inombords. Knows her shit.

4. I could make a career out of being blue. En blogg av en tjej i Malmö som jag inte känner, men hon skriver bra och gillar bra saker och alltså gillar jag henne. Jag fick annars vissa ångestflashbacks när jag läste att hon gjorde BIVIL-inträdesprovet men önskar henne hur mycket lycka till som helst.

5. It's hard to be a saint in Skärholmen. Rolig, smart och bra sådär i allmänhet. Koll på sådant som är viktigt (kolla taglistan!). Fantastiskt bra listor. Och så läste jag det här och fann förtröstan i det faktum att jag kanske inte är ensam.

6. Junivallen. Smart och begåvad tjej skriver skärpt och personligt om fotboll. Nu haglar klyschorna, men jag lovar, det är sant.

7. Konsum. Mmm, serviceyrke. GOTTA LOVE IT.

8. Tildas shopping(b)logg. Jag har läst den hur länge som helst men av någon anledning glömt att länka. Skriver en del om saker som saker som är långt utanför de områden där jag har någon som helst koll men är ändå bästa modebloggen eftersom 1) Tilda verkar vara en cool brud som har en schysst och personlig stil och 2) hon, mig veterligen, aldrig har publicerat en bild på varken Nicole Richie eller någon av de tradiga brudarna i OC med det efterföljande utropet "oooooh så snyggt Mischa!" (om hon har det så gillar jag dock henne ändå).

9. Tjuvlyssnat. Risken för planterade fejktjuvlyssningar är ju överhängande, men det är roligt ändå. I Malmö hör jag för övrigt aldrig sådana här roliga saker, det enda man kan snappa upp på stadsbussen här är den klassiska repliken "Jag ska köpa en kamphond".

10. TV igår. Dissar en massa kassa saker hårt och skoningslöst, samt hyllar Julian Clary. Detta är nog för att vinna min eviga respekt.

Någon gång ska jag motivera varför jag tycker om de bloggar som jag redan har i listan över heta surftips också, bara inte just nu (eventuellt kommer det dock att sammanfalla med tillfället då jag inser att jag glömde en massa favoriter i den här uppdateringen, det vill säga förmodligen ganska snart). Världen mår bra av lite mera karrlek.

9 kommentarer:

virvla sa...

ska genast kolla in de här bloggarna, schyssta tips! (hoppas jag)

jag läser fortfarande inlägg som jag missade när jag var borta *puh* snart klar!

anna sa...

jag ska köpa en kamphund har jag faktiskt hört..på tåget till malmö....det var då jag blev rädd.

men ja, alltså, du kan ändra till min na adress btw...

virvla sa...

det är jobbigt att lära känna nya bloggar.

Britta sa...

Lovebombing right back at'ya.

Lina sa...

Virvla: I den här bloggen är det ju i vanliga fall inte direkt någon skrämmande aktivitet, så det borde inte ta så lång tid att uppdatera sig...hoppas jag.

Anna: Jag har faktiskt inte hört kamphondsrepliken själv, men enligt rykten ska den bland annat ha hörts yttras av en lokal raphjälte på dåvarande buss 21...och angående länkändingen: it's been done.

Britta: Taaack! :D

Malena sa...

Jag rodnar.

Tilda sa...

Shit. Tack som fan! Vad glad du gör mig!!!
Kärlek tillbaka. Ditt sätt att hantera text hör till de roligaste inom bloggosfären!
Och du har rätt. Jag har inte (vad jag kan minnas) publicerat något sådant trams som du nämner. Men en gång har jag postat Courtney Cox Arquette för att hon hade en blus i ett Marni-print som jag var kär i.

Konsum sa...

Oj! Tack för den oändliga vänligheten att lägga till mig i den i alltigenom eminenta listan!

Lina sa...

<3